Először adták át a Debreceni Tankerületi Központ Nemzedékek Jövőjéért díját. Kiemelkedő tudású pedagógusok, intézményvezetők kapták. Elismerésben részesült iskolánk tanára, Sáriné Szebenyi Judit is, akinek szeretettel gratulálunk a kitüntetéshez.

2017. május 12-én, Csökmőn rendezték meg a IV. Megyei Mélyrézfúvós Versenyt, ahol növendékeink szép eredményeket értek el.

2017. május 19-én Sátoraljaújhelyen, a IV. Lavotta János Hegedű Duó versenyen a Nagy Milán-Szentesi Teodóra páros I. helyen végzett. Teljesítményük elismeréseként különdíjként kaptak egy fellépési lehetőséget Nyíregyházán Szászné Réger Judit tehetségkutató kurzusán. Tanáraik, Hegedűsné Hernádi Éva és Kissné Galuska Anikó tanári különdíjban részesültek. Szeretettel gratulálunk az elért eredményekhez és további sikeres munkát kívánunk!   

2017. május 5-én került megrendezésre Józsán a Cívis Országos Gyermek és Ifjúsági Népzenei Verseny, ahol népzenész növendékeink sikerrel szerepeltek. A verseny során lehetőségük volt KÓTA minősítést is kérni - mivel először vettek részt ilyen típusú versenyen - térségi szinten.

Számos módszere van a drogmegelőzésnek, az a legunalmasabb, amikor a kábítószerek összetevőiről, hatóanyagairól kezdenek hosszas előadásba. Nem a hagyományos, szer-ismertetővel összekötött módon hozta látóközelségbe a drogok káros hatását Marosi Antal, aki 2017. május 23-án tartott előadást a szakgimnázium tanulóinak. Az előadást az egészségnevelési programunk alapján szerveztük meg Verbáné Szegedi Erika, iskolavédőnő segítségével.

2017. május 12-én Zilahon, a XIX. "Viva la Musica" Nemzetközi Versenyen Arnóth Ildikó II. helyezést, Volcz Barnabás III. helyezést ért el. Tanáruk: Versánszky Ildikó, zongorán közreműködött: Kozma Dávid. Szeretettel gratulálunk az elért eredményhez!

 

 

 

 

2017. május 19-én Máramarosszigeten, Romániában a XXV. Nemzetközi Hangszeres Előadói Versenyen Sánta Marisa Susana I. helyezést, Imre Kamilla II. helyezést és Sánta Ana Ester II. helyezést ért el. Tanáruk: Versánszky Ildikó, zongorán közreműködött: Bojti Eszter. Szeretettel gratulálunk az elért eredményekhez és további sikeres munkát kívánunk!

2017. május 21-én a IX. Országos Ádám Jenő Dalversenyen a következő eredmények születtek. ELEK PETRA III. HELYEZÉSt kapott, (tanára: Ludmány Antalné). SZABÓ ÁGOSTON produkcióját I. HELYEZÉSsel jutalmazták. Tanára, Tuzson Hajnalka a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének különdíját kapta. Gratulálunk az elért eredményekhez! SZILÁGYI VALÉRIA és KOZMA DÁVID zongorakísérőknek köszönjük magas színvonalú, segítő munkájukat.

A XII. Országos Kodály Zoltán Szolfézs- és Népdaléneklési Versenyen iskolánk is szépen szerepelt. A szolfézsversenyen a IV. korcsoportban 1. helyezést ért el Kovács Marietta Mária, aki a népdaléneklési versenyben dicsérő oklevelet is kapott. Tanára Kovácsné Bardóczi Mónika tanári különdíjat kapott. A III. korcsoport versenyében a szolfézsversenyen 4. helyezést ért el Leiti Márk, felkészítő tanára: Tóthné Baranyi Anikó. A versenyen való közreműködésért korrepetítori különdíjat kapott Nagy Máté. Szeretettel gratulálunk az eredményhez!

A zeneiskolában szolfézs órán elméleti alapismereteiket megszerző diákokat "Kicsinyek hangversenye" elnevezéssel hagyományos hangszerválasztó és bemutató előadásainkra várjuk 2017. május 23-án és 25-én, 16.30-tól a Simonffy Terembe. Az előadáson meghallgathatják a már hangszert tanuló növendékeket és természetesen a hangszerekkel is lehetőség lesz a közelebbi találkozásra.

Az aktuális tanév végéhez közeledve elérkezett az idő, amikor felvételt hirdetünk a zene iránt érdeklődő gyermekek számára, hogy zenei tehetségüket kibontakoztathassák nálunk. A zeneiskolában szolfézs órán elméleti alapismereteiket megszerző diákokat "Kicsinyek hangversenye" elnevezéssel hagyományos hangszerválasztó és bemutató előadásainkra várjuk 2017. május 23-án és 25-én, 16.30-tól a Simonffy Terembe. Az előadáson meghallgathatják a már hangszert tanuló növendékeket és természetesen a hangszerekkel is lehetőség lesz a közelebbi találkozásra. A zeneiskolába most ELŐKÉPZŐ OSZTÁLYBA érkező, új növendékeink számára képességfelméréssel egybekötött felvételi meghallgatásokat tartunk 2017. június 1-én és 2-án 14:00-17:00 óra között. A megszerzett tapasztalatok és ismeretek alapján 2017. június 6-án és 7-én, 14:00-17:00 óra között tartjuk a hangszeres felvételi meghallgatásokat azoknak, akik az előképző után hangszert szeretnének választani. Jelentkezési lap letölthető a cikkben.

Véget ért a 2017. évi verseny. A verseny 5 korcsoportban, írásbeli és szóbeli fordulóból állt. Köszönjük mindenkinek, aki részt vett és gratulálunk a díjazottaknak! Találkozunk 2020-ban. A cikkben az Oktatási Hivatal engedélyével megtekinthetők a pontszámok is név nélkül, OM azonosítóval párosítva. A cikk végén letölthető a verseny teljes anyag is.

Debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskoláért Alapítvány
Adószám az 1%-os felajánláshoz: 18547876-1-09
Bankszámlaszám: 11993001-02307482-10000001
"Zenei Nevelésért" Alapítvány
Adószám az 1%-os felajánláshoz: 19126456-1-09
Bankszámlaszám: 10103434-16655928-00000004

Kérjük, adója 1 %-ával segítse a tehetségek gondozását és a minőségi zenész utánpótlás képzését! Köszönjük a felajánlását!

Kulturális hírek

Webstatisztika

Látogatók
1
Cikkek
308
Cikkmegtekintések találatai
592827

Közétkeztetési tájékoztató